Släkten Kjöllerström

Släktsidorna kapade

Tyvärr har jag stängt släkttavlan eftersom den använts till identitetsförfalskning. Bilder har använts till falska pass som använts för kontantuttag. Händelserna är polisanmälda. Tills jag funnit sätt att förhindra fler bedrägerier är sidorna stängda.

Lund sommaren 2016 Bengt

Kjöllerström - Chilstrom relatives in the US

Descendents of Magnus Chilstrom/Kjöllerström you will find here.

Några källor till kunskaper om släkten Kjöllerström

Jag har försökt bidraga med vad jag vet om släkten Kjöllerström och därför lagt ut släktträdet på webben med hopp om att alla släktingar ska kunna ta del av hur vi är släkt och också bidraga med vad som hänt under senare år. Mina uppgifter grundar sig  på uppgifter som jag samlade in inför en släktträff i augusti 1993. Då skrev jag ihop ett häfte om släkten med titeln Våra rötter.

Magnus Kjöllerström utvandrade 1853 till USA. Hans ättling Herb Chilstrom har samlat in nästa alla ättlingar till Magnus. Herb har också lyckats få bilder på dessa släktingar och nu skrivit en bok om deras öden The Story of Two Families and their Times.

Min far Sven Kjöllerström har bidragit med många anteckningar. Min farfars far Anders Josef Kjöllerström var nog mer intresserad av att samla på gamla ting än jordbruket. Han satte lappar med beskrivningar och sin namnteckning på många olika föremål. Föremålen har samlats av min fabror Gustav Kjöllerström. Anders Josef gjorde också gjort egna anteckningar om släkten. Tyvärr är en del uppgifter motstridiga.

Vår tidigaste nu kända anfader är Mikael Björnsson Kjöllerström, 1632-1695.

Vår mest kände anfader är bondeståndets talman Josef Hansson, 1707-1784. År 2007 firadess 300-årsminnet av hans födelse i Mossebo. Uppmärksamheterna ledde till att många av hans ättlingar har skrivit till mig och delat med sig av sina släktgrenar och annan information om släkten.

Under 2007 samlades nästan alla ättlingar till min farfar Josef August Kjöllerström i Mossebo. Varmt tack till de många som bidrog till att göra detta till en rik fest. Vid träffen fick släkten som gåva domänen http://kjollerstrom.se som nu är under uppbyggnad.

Listan på personer som bidragit till släkttavlorna har blivit alltför lång. Mycket varmt tack till dem alla för nya bidrag och rättelser av felaktigheter som jag åstadkommit. Varje vecka får jag nu tillägg och påpekanden och det gläder mig att med denna hjälp kontinuerligt förbättra sidorna. Detta illustrerar hur Internet bidrar till att göra information känd för många.Ständigt upptäcker okända släktingar med Google sitt namn i släkttavlan. Nätet för oss närmare varandra. I denna uppdatering är det extra glädjande att kunna visa många nya bilder.

Självklart blir jag mycket glad om också du vill bidra med dina kunskaper till att bygga ut släkttavlan. Du får gärna sända mig det du vet. Min adress är bengt@kjollerstrom.se. För nu levande personer behöver jag deras tillstånd för publiceringen. Har du bilder är det ett extra plus. Jag kan ta emot bilder i alla format.

 

Annika och Bengts antavlor

Släkttavlor

Här hittar du mer information om släkten:

Adressen till denna sida är http://www.kjollerstrom.se/kjm

Andra släkttavlor

För mina närmaste har jag försökt ta fram andra släkttavlor

 

Bengt Kjöllerström
Östra Vallgatan 41
223 61  LUND

Telefon: 046-126018   070-2703944

E-post: bengt@kjollerstrom.se

Sidan uppdaterad 10 juni 2016